Covid 19

Alap lemondási feltételek

Kedves síelők és snowboardosok,

Szeretnénk, hogy bátran és bármilyen kockázat nélkül tudjatok foglalni a régóta várt síelésetekre, így a 2022-es síszezont rugalmas foglalási és lemondási feltételekkel készítettük elő nektek.

 • Október 1.-től az ÁSZF-ben leírt lemondási feltételek lépnek érvénybe minden befoglalt utazás esetén:
 • -  Az indulás előtt 45 nappal még nincs lemondási díj, a túrától való leiratkozás esetén a teljes előleget visszakapjátok.
 • -  Azoknak az utasainknak, akik utolsó pillanatban, 30 nappal utazás előtt szeretnék módosítani vagy  lemondani az utazást, megpróbálunk minden tekintetben segíteni, és közösen megoldást találni.
 • - Sítúra előlege: 150 € helyett, 100 €/fő

 

Covid-19 lemondási feltételek

A lefoglalt sítúrákra idén INGYENES COVID-19 lemondási garanciát is biztosítunk, mellyel gond nélkül tervezhetitek a telet. Ennek értelmében a Ski Travel Europe visszafizeti a teljes részvételi díjat, amennyiben a sítúra törlésre kerülne a Covid-19 okozta korlátozások miatt.

Ezen útlemondási okok a következők lehetnek:

 • o   Síterepet bezárják;
 • o   Határzár lép érvénybe oltás és teszt meglététől függetlenül;
 • o   Kiutazási tilalom Magyarországról és egyéb kiindulási országból vagy beutazási tilalom a célországba;
 •  

A fent említett lemondási feltételek az indulás előtti 5. naptól egészen az út megkezdésének napjáig érvényesek.

Konzuli szolgálat elérhetőségét és információit a jelenlegi beutazási és hazatérési szabályokról ITT találjátok.

 

Ha az úti cél Franciaország:    Frissítve: 2022.01.13-án

Magyarországról jelenleg szabadon be lehet utazni Franciaországba  -  vagyis Magyarországról érkezve nincs szükség a belépéshez rendkívüli indokra, nincs szükség karanténra - az alábbi beutazási feltételek teljesítése és igazolása esetén:

 1. 1. megfelelő oltottság VAGY
 2. 2. negatív PCR- illetőleg antigén-teszt VAGY
 3. 3. átesettség (=felgyógyultság).
 4. 4. bescsületbeli nyilatkozat.

Jelenleg elfogadott oltóanyagok: Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield és Janssen / Johnson & Johnson.

A védettséghez szükséges időtartam eltelte:

 • - 1 hét a 2. oltás beadása után a kétdózisú vakcinák esetében (Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield)
 • - 28 nap az oltás beadása után az egydózisú vakcinák esetében (Janssen /Johnson & Johnson);
 • - 2 hét az oltás beadása után a koronavíruson átesett betegek esetében (ilyenkor csak 1 vakcina szükséges)
 • - 1 hét a harmadikként felvett Pfizer vagy Moderna (ARNm) oltás beadása után azok számára, akik korábban két adag Sinopharm vagy Sinovac oltást már felvettek.
 • - Az orosz vakcina egyenlő az oltatlan kategóriával.

 

Franciaországban akkor számít majd valaki megfelelően oltottnak, ha az alábbi határidőkig  felveszi a 3. (illetőleg Janssen esetén a következő adag) oltást.

A határidő:

 • 65 éves vagy 65 év feletti, ill.  "Janssen" oltást felvett személyek esetén - 2021. december 15.
 • azon 18-64 év közötti személyek esetén, akik 2021. június 17 előtt kapták meg az utolsó oltásukat - 2022. január 15.

 

Helyi járványügyi szabályok: 

 • kötelező a pass sanitaire (=uniós covid igazolvány=egészségügyi védettségi igazolás) használata (ld. a) a fenti pontot), melyet szigorúan ellenőriznek is. Vagyis, aki nem (megfelelően) oltott vagy átesett, annak az alábbi szolgáltatások igénybevételéhez november 29 óta 24 óránként teszteltetnie szükséges. A pass sanitaire kötelezően felmutatandó a múzeumokban, éttermekben, szállodákban, a szabadidős és kulturális szolgáltatásokat nyújtó helyekre történő belépéshez (50 fő felett), a távolsági utazáshoz (vonat, busz, repülő), valamint az éttermek, bárok, a nagyobb bevásárlóközpontok és kávézók vendégeinek, valamint kórházi, vagy idősotthonok látogatóinak. Szeptember 30-tól 12 éves és 2 hónapos életkor fölött kötelező a pass sanitaire használata. A gyakorlatban az egészségügyi védettségi igazolás egy QR-kód felmutatásának kötelezettségét jelenti a szolgáltatást igénybe vevő részéről, melyet a szolgáltató hely beolvas és ellenőriz. A franciák a tousanticovid applikációt használják, melynek letöltése franciaországi beutazás esetén javasolt: https://bonjour.tousanticovid.gouv.fr/. A magyar EESZT-portálról letöltött igazolás is megfelelő.

Tesztelés:

 • elfogadják a PCR és az antigén teszteket is. A PCR tesztek maximum 24 - 48 óra alatt elkészülnek, az antigén tesztek rövid (akár 10-15 perces) várakozás után. Franciaországban egészségügyi vészhelyzet van érvényben 2021. június 9 óta. Október 15 óta a PCR teszt ára 44 euró, az antigén teszt ára 22 euró beoltatlan és orvosi rendelvény nélküli egyének számára. A városban mindenhol találhatók alkalmi sátras tesztelőhelyek, ahol bejelentkezés nélkül lehet teszteltetni. A legtöbb ilyen helyen antigén tesztet készítenek.

 

Becsületbeli nyilatkozat: A belépéshez hivatalosan nem kell regisztrálni, de a belépőknek becsületbeli nyilatkozattal kell igazolniuk, hogy nem rendelkeznek koronavírus tünetekkel, a belépést megelőző két hétben nem érintkeztek koronavírusos beteggel.

 

Zöld jelzésű országok: az európai térség országai és más országok. Az országbesorolás folyamatosan változik, az aktuális besorolásról itt tájékozódhatnak: https://www.interieur.gouv.fr/Actualites/L-actu-du-Ministere/Attestation-de-deplacement-et-de-voyage#from2

Ezekből az országokból (Magyaroszágtól eltérő kiindulási orzság esetén) a fent részletezett feltételek fennállása esetén szabadon be lehet utazni.

 

Sípályákon

 • A francia kormány november végén fogadta el a francia síterep üzemeltetők képviseletének a javaslatait, amelyet a kb. 250 síterepen a vendégeknek és az alkalmazottaknak is be kell tartaniuk.

Maszk és távolságtartás

 • Az összes síliften és beszállás előtt a sorban mindenkinek kötelező a maszk használata 11 év felett. Egyetlen kivétel a húzóliftek vagy varázsszőnyegek, ha valaki egyedül "utazik" rajta.
 • Távolságtartás kötelező a sorokban.
 • Az uniós Covid-igazolás bemutatását csak 12 év és kéthónapos kor felett kérik. (A maszkot 11 év felett)

 

Ha az úti cél Svájc:   Frissítve: 2022.01.13-án

Magyarországról jelenleg szabadon be lehet utazni Svájcba-  vagyis Magyarországról érkezve nincs szükség a belépéshez rendkívüli indokra, nincs szükség karanténra - az alábbi beutazási feltételek teljesítése és igazolása esetén:

 1. megfelelő oltottság VAGY
 2. PCR- illetőleg antigén-teszt VAGY
 3. átesettség (=felgyógyultság).
 4. beutazási nyomtatvány.

Jelenleg elfogadott oltóanyagok: Pfizer/Comirnaty, Moderna, AstraZeneca/Vaxzevria/Covishield és Janssen / Johnson & Johnson, Sinopharm / BIBP, Sinovac (CoronaVac)

Minden Svájcba beutazó személy – a beoltottak, a gyógyultak és a negatív teszttel rendelkezők is – a beutazást megelőzően beutazási nyomtatvány (Passenger Locator Form, SwissPLF, https://swissplf.admin.ch/formular) kitöltésére köteles.

A Szövetségi Egészségügyi Hivatal honlapján elérhető a négy idegen nyelven működő interaktív Travelcheck program, amellyel a beutazó utazás előtt ellenőrizni tudja a rá vonatkozó előírásokat. Javasolt ennek előzetes használata! https://travelcheck.admin.ch/home

 

Téli sport utasbiztosítás (Covid-19 megbetegedésre kiterjedően)

 • Partnerünkön keresztül megköthető kedvező árú utasbiztosításról ITT megtaláltok minden információt.

 

Sztornó biztosítás (Útlemondásra)

 • Megkötését javasoljuk, mert az utazás kezdete előtt bekövetkező váratlan esemény (pl. betegség, baleset, haláleset) esetén, megtéríti az utazási iroda által felszámított lemondási költségeket.
 • Az utazás megkezdését követő váratlan esemény (pl. kórházi kezelés, haláleset) esetén pedig térítést nyújt a fel nem használt utazási napokra vonatkozóan (időarányosan)
 •  

A sztornó biztosítást egyénileg ITT köthetitek meg.

 

Buszok felkészítése, védekezés:

 • Buszaink minden út előtt ózonos fertőtlenítésen mennek át.
 • A maszk használatát az utazás teljes időtartamára kötelezővé tehetjük. Ez függ az indulás napján érvényben lévő korlátozásoktól.
 • Kézfertőtlenítő több helyen is rendelkezésre áll majd a buszos utazás során.